Adoniel

Jak by řekl klasik, každému, co jeho jest. Někdo si oblíbil kuchyni, kde vládne zelenina a výborné saláty, jiný zase dává přednost hlavně masitým jídlům a bez prorostlého vepřového si neumí představit pohodové víkendy. S grilem si užijí obojí, zejména pokud pomalu končí příjemný letní den a začíná večerní zábava s přáteli. Jen dobře skloubit ty nejlepší suroviny a hosté si budou pochutnávat na všem, co jen hrdlo ráčí! Kdo má rád krkovičku, je skutečným gurmánem, vždyť právě ona je často jmenována za vládkyni všeho, co s vepřovými specialitami souvisí.

Grilování 1

Zkuste doladit chuti k naprosté dokonalosti

Grilovaná specialita číslo jedna, ryby laskavě prominou. Přesně tím je pro mnohé české labužníky krkovička, jíž uctíte všechny hosty dávající přednost tučnějšímu masu. Je to snad hřích? Ale vůbec ne, ochutnat (přinejmenším!) se má všechno, takže neváhejte pečlivě marinovat, aby byl výsledek skutečně na jedničku s hvězdičkou. Bez koření to prostě nejde, kdybyste si dali jen samotný plátek masa, ať už půjde o vepřové, hovězí, kuřecí či rybí, o hodně byste se ochudili. A kuchaři si musí dávat záležet, zvláště pokud mají hosty!

BBQ 1

Cibulové chutney je mňamka, jinak se to ani vyjádřit nedá. Cibule, která je karamelizovaná, to je k masu jasná volba. Ve sklenici vydrží v lednici klidně ještě do dalších dvou víkendů, byla by proto škoda nevyužít takovou dobrotu i při příštím setkání s přáteli. Příprava je přitom vlastně jednoduchá, balsamico, koření a vinný ocet, trochu olivového oleje a třtinový cukr. To vše dáme dohromady ještě s červenou cibulkou a necháme společně vyladit k dokonalosti. Podobnou specialitou je bezesporu také barbecue omáčka, která má jednu nespornou výhodu. Uděláte si ji podomácku a dobře znáte složení, máte nad vším dohled a nemusíte se potýkat s éčky a zbytečnou chemií, které je všude kolem až příliš. Inspirujte se proto báječnými recepty a nebojte se k nim využít prémiový olivový olej od olivum.cz!